Elindult a szezon

A Városgazda Utánpótlás Akadémia vízilabdázói az elmúlt és megpróbáltatásai után ismét hátrányból indították a szezont. Betegségek miatt csupán 11 játékossal tudott felállni 2006-os csapatunk és még a kapusunk is hiányzott. Mondhatni a plusz egy fő sem lehetett velünk, hiszen a járványhelyzetre tekintettel zártkapus rendezvényen mérkőztek meg fiaink. Mindenki emlékszik a tavalyi mérkőzésekre, amikor a VUA-s gólok után felforrt az uszoda vize a szurkolók hangjától. Sajnos ez elmaradt, de a mérkőzésszomj és az akarat a vereség ellenére meghozta a gólokat. Eredménytől függetlenül bíztató kezdés az új szezonra.

 

 

Szépen indult a mérkőzés, hiszen Varga Ákos szerezte meg az első találatot. Sajnos ezután rászállt a csapatunkra az ellenfél és a rögtönzött kapusunknak Németh Balázsnak bőven akadt feladata. A második negyedben Vinis Gergely keze villant és megszereztük a 2. gólunkat a találkozón. A harmadik negyedig kellett várni az újabb találatra és ezúttal Varga Milán volt eredményes. Az elfáradó Angyalföldi Sportiskola DSE-re igazi hajrát indítottunk a 4. negyedben. Fiaink megmutatták, hogy az az igazi harcos, aki nem ismer fáradtságot. Varga Milán, Varga Ákos után Szilágyi Mátyás és végül Vinis Gergely is betalált. Szép volt fiuk!

 

„Nagy örömmel vártam a csapataink indulását a bajnokságokban! Azt gondolom, bármely sportban a versenyzés a fizetség a sok munkáért cserébe. Óriási büszkeséggel tölt el a kis csapatunk bajnoki rajtja. Gratulálok nekik az első mérkőzéshez! Nagyon bizakodó vagyok velük. Jó munkát és kitartást kívánok a jövőben! 2006-os bajnokság: Sajnos zárt kapus mérkőzésre került sor. Nagyon sajnáltam, hisz a szurkolóinkra mindig nagyon büszke vagyok! Remélem, minél kevesebb ilyen mérkőzéssel találkozunk. A mérkőzésről: A korai rajt, illetve a járványhelyzet miatt sajnos megint nem sikerült teljes csapattal részt venni a mérkőzésen. 11 játékossal indultunk neki a csatának. Meglepetésemre, végre az első perctől bele álltunk a mérkőzésbe, és vezetéssel kezdtük a meccset. A sok kihagyás jót tett a csapatnak, mivel nagyon motiváltan álltak a meccshez. Nagyon sok hibával játszottunk, amit rögtön büntetni is tudott az ellenfél. Sajnos kapus hiányában nagyon nehéz dolgunk volt, de szeretném megköszönni Németh Balázsnak a teljesítményét, hisz annak ellenére, hogy már nagyon rég találkozott ezzel a pozícióval, bevállalta a csapat érdekében a védést. Új játékost is avattunk Szilágyi Mátyás révén, aki első mérkőzésén rögtön góllal hálálta meg a bizalmat. Az eredményt tekintve nem vagyok szomorú, hisz tartalékosan vettünk részt a mérkőzésen kevés cserével, és ennek ellenére abszolút élvezhető játékot produkáltunk. Hajrá VUA!!” – Barak Richárd szakosztályvezető