Bronzérmes az U15

A Városgazda Utánpótlás Akadémia U15-ös csapata megszerezte a bronzérmet a BLSZ bajnokságban. Bár az időjárás furcsa forgatókönyv megvárakoztatott mindenkit a hivatalos végeredményben, most mégis megvan.

Igazán jól sikerült a téli felkészülést. Csapatunk a bajnokság felénél a 7. helyen az erős középmezőnyt képviselve állt a tabellán. Addig a 14 mérkőzéséből mindössze 8-at nyert meg a csapatunk az 5 vereség és a Gerzzo elleni döntetlen mellett. A tavaszi szezont kezdve visszavágtunk a Goldballnak idegenben, majd a Gerzzot is megszórtuk egy négyessel. Ez óriási löketet adott a csapatnak és két forduló után már a 4. helyen voltunk lőtávolra a Kispesttől. Stabil teljesítmény és szinte előre elkönyvelt megszerzett és elvesztett pontok után érkezett a rangadó. A Kispest SE legyőzése óriási előnybe hozta csapatunkat, ugyanis egy végső győzelem esetén esélye sincsen a kispestieknek behozni a ponthátrányt. Nem is sikerült. Mégsem örülhettünk felhőtlenül. Felhő meg volt bőven és a cudar időjárás a pályahiány miatt le nem játszott mérkőzések viszont erőteljesen összekócolhatták volna a tabellát. Ugyanis míg mi már tapsoltunk volna a bronzért a matematikusok megálljt intettek a Gloriett öt elmaradt mérkőzése miatt. Ha azok végleg elmaradnak, akkor bukta a bronz. De nem így lett. Tőlünk és a Gloriettől függetlenül kedvező végeredmények születtek a hétközi fordulókban, így miénk a bronz!

„Hatalmas Boldogságot, hogy sikerült megvalósítani az álmunkat, amelyért rengeteget dolgoztunk az elmúlt év során. A bajnokság egészét nézve Igen, megérdemelten szereztük meg a harmadik helyet! Mivel ez volt az első nagypályás évünk az 5-8. hely valamelyikét tűztem ki célul, illetve minél előrébb szerettünk volna végezni. A mérkőzések haladtával kezdtük el látni a dobogó alsó fokát, akkor úgy gondoltam, hogy bravúrokkal oda lehet érni a bronzéremre. Nagyon sok kiemelkedő teljesítmény volt az elmúlt évben a mérkőzések során, de én mégis a CSAPATOT emelném ki így csupa nagybetűvel, mert ez a remek teljesítmény az egység, egymásért való küzdés diadala volt! Mindenképpen szeretném kiemelni a “SZÜLŐI SZURKOLÓSEREG” szűnni nem akaró biztatását, mert Nélkülük ez a fantasztikus év nem sikerült volna. Folytatjuk az elkezdett munkát a következő évben is szeretnénk tovább fejlődni a következő évben is!” – Szarka Zoltán edző