„Bajnokavatás” a Vilmosban

A Városgazda Utánpótlás Akadémia labdarúgó szakosztályának két csapata is díjazásban részesült pénteken. A vírushelyzet miatt kialakult csonka bajnokság végén nem hirdetett hivatalos végeredményt az MLSZ az alsóbb bajnokságban. A Városgazda Utánpótlás Akadémia vezetése végül úgy döntött, hogy igazán megérdemlik a játékosaink azt a tiszteletet, ami egy bajnoknak jár. A díjátadó rendezvényen tiszteletét tette a XVIII. kerület sportért felelős alpolgármestere Somody László, a Városgazda Utánpótlás Akadémia ügyvezetője Jaseri Márk, Akadémiánk szakmai igazgatója Kissné Baumann Gizella és a szakosztály igazgatónk Kiss László is.

Akadémiánk két csapata is élen végzett a bajnokságában. Szabó Ernő edzőnk mindkét csapatát csodálatos mérleggel az első helyen érte utól a vírusos időszak. U14-es csapatunk a 12. fordulóig jutott, ahol 11 győzelemmel és a legtöbbnek számító 75 szerzett góllal utasította maga mögé a többi 12 csapatot. A bajnokság gólkirálya a 33 találatot értékesítő Nagy Alex lett, aki különdíjban is részesült pénteken.

U15-ös csapatunkat a 10. forduló után érte a végzet. A Gloriett SE szerencsétlenségére nem játszhatta le a 10. mérkőzését így egy ponttal lemaradva a 2. helyen végzett. Ez mit sem von le edzőnk és a csapat érdeméből, hiszen 8 győzelemmel és a legtöbb lőtt góllal magamögé utasította a 11 csapatos mezőnyt. A Városgazda gólkirálya Németh Bálint Antal lett 25 találattal és őt követve az U14-es csatár Nagy Alex 18 góllal a második helyen végzett a listán.

Játékosaink az érmek és a kupa átvétele után egy röpke állófogadáson tortázhattak, majd következett a családi foci, hiszen a szülők nélkül a gyermekek sem tarthatnának itt.

 

Gratulálunk!