Behozzuk a lemaradást

A Városgazda Utánpótlás Akadémia úszói Miskolcon versenyeztek pénteken. Hosszú idő után először hagytuk el a Városgazda bázisát. Szakosztályunk 12 versenyzővel képviseltette magát az eseményed és utólag mondhatjuk: mindenkire büszkék vagyunk!

Óriási a lemaradása az úszó sportágnak önmagához képest idén. Egy komplex szezon maradt el és tisztázatlanok az erőviszonyok is. Szakosztályunknak minden lehetőséget meg kell ragadni arra, hogy a szintidőket megúszhassák, illetve aranyjelvényt gyűjthessenek sportolóink. Miért kell az aranyjelvény? Egyszerűen megfogalmazva aranyjelvényes az a versenyző, aki bőven az OB kvalifikációs szintideje fölé teljesít. Miért jó egy klubnak az aranyjelvényes sportoló? Minél több ilyen versenyző van egy egyesületnél arányaiban annál több támogatást élvezhet az Úszó Szövetségtől. Jelen versenyen 6 ilyen jelvényt szereztek az Akadémia sportolói.

„Az év hátralévő részében a támogatást érő aranyjelvényes idők megúszása az elsődleges cél, valamint az országos bajnokságokon való eredményes részvétel. 12 hónapnyi munkát kell 2-3 hónap alatt megvalósítani az edzőknek, szervezőknek és a sportolóknak is egyaránt. Nem emelnék ki most senkit sem, mert mindenki hozta, amit elvártunk. Biztatóak az eredmények a jövőre nézve.” – Pasku Balázs edző