Elkezdtük az évet és vele az új labdarúgó szezont

Érdekes a kezdés mindig. Talán most különösképpen, hiszen új csapataink új edzőkkel és új osztályokban játszanak. Nem tudjuk pontosan, hogy milyen erőt képviselünk. Éppen ezért rész objektív, félszubjektív módon próbáljuk elképzelni a csapatainkat az ismeretlen csapatok nevei között a tabellán. Tapogatódzás közben azért csípni is tudtunk.

 

Budapesti bajnokságot agyonnyert U16-os csapatunk egy keményebb bajnokságban folytatja, méghozzá az MLSZ U17-ben és feljátszva az MLSZ U19-ben. Nagy mágia és rengeteg munka kellett hozzá, hogy összejöjjön az U19-es csapat, ami ahhoz kellett, hogy történetünk eddigi legjobb gárdája indulhasson az MLSZ-ben. Munkatársaink, így nem csak a hőségtől izzadtak a nyáron, de sikerült!

 

A Dabas ellen lépett pályára az U17 és az U19 szombaton.

„Az első fordulóban sötét ló volt a Dabas. Nem tudtuk, hogy milyenek még ezek a csapatok. Egy NB3-mas csapatuk van, úgyhogy utánpótlás szempontból mi jóra számítottunk. Az U19-es csapatunk meglepett. Ilyen összeállításban még soha nem edzettünk. Kínszenvedés volt összerakni az U19-et, de bizakodó vagyok. Nagyon fiatalok vagyunk még itt, mert ebben a korosztályban van egy 3 éves átfedés és sok az időseb játékost felvonultató klub. Kicsit keserű a szájízem mert nem azért kaptuk a gólokat, mert annyival rosszabbak lettünk volna, hanem egyéni hibák határozták meg az eredményt. Természetesen a Dabas sokkal jobb csapat. A játékosaink magukhoz képest jó teljesítettek, de egy fél év kell még a felzárkózáshoz.” – Szabó László labdarúgó edző

 

 

 

„U17-es csapatunknak is ismeretlen volt az ellenfél. Ha a tudásunk legjavát hozzuk, akkor egy húszast is kaphatott volna az ellenfél. Bízunk a srácokban, hiszen tavaly rommá verték a mezőnyt. Igaz ez most másik kávéház, de igen nagy hangsúlyt fektetünk a labdarúgók nevelésére, hiszen a célunk, hogy igazi labdarúgókat neveljünk. Szeretném, ha a felnőtt csapatunkból, minél hamarabb magasabb osztályba kerüljenek a fiaink. Komoly pár év áll előttünk, ahol a legfontosabb az életkoruknak megfelelő tudás átadása és elsajátíttatása.” – Szabó László labdarúgó edző

 

 

Kelen SC U16 – Városgazda Utánpótlás Akadémia U16        1:1 (0:0)

 

BLSZ U16- os bajnokság első fordulójában a Kelen SC vendégeként szerepeltünk. Az első félidőben erősen magunkra engedtük a Kelent, de a kapusunk Ábrahám Szabolcs zseniálisan megoldotta a feladatát. A második félidő 59. percében viszont Pentz Dávid megszerezte a vezetést. Óriási nyomás helyeződött csapatunkra, de a több tucat helyzetből egyetsem értékesített a kelen egészen a hosszabbítás utolsó percéig. Kis figyelmetlenség és két pontunkba került. Ennek ellenére mondhatjuk, hogy óriási szerencsével játszottunk döntetlent a Kelen ellen, hiszen az eredménnyel ellentétben a játék képe alapján örülhetünk az egy pontnak.

 

Az első hazai mérkőzésünket szombaton 14:15-kor játsszuk az ASI DSE ellen a Vilmos Endre Sportcentrumban.