Tarol az U13

A Városgazda Utánpótlás Akadémia futsal utánpótlás csapatait folyamatos dicséret éri a szakmán belül és a nézők körében is. A gyerekek az Akadémia fennállása óta több tucat kupát hoztak el számos bajnokságban szinte az összes korcsoportban. A csapat mumusa mégis a nagypályás labdarúgás. Ugyanis olyankor kénytelen ott jelen lenni a gyerekek és nem futsalozhatnak. Viszont ha nincsen semmilyen elfoglaltság sem betegség, akkor a mellékhatás a győzelem.

 

Hétvégén az teljes keretű U13-mas csapatunk a felsőházban két mérkőzést is játszott. Az első találkozót a Kispest SE ellen játszották a srácok, ahol Balogh Zsombor 3. percben megszerzett vezető találata után végig a kezünkben tartva a mérkőzést 4:2-re nyertünk.

A következő meccset a nagy rivális, de mégis testvércsapatunk a Dunakeszi Kinizsi ellen játszottuk. Ahogy a Kispest ellen itt is miénk volt az első szó, ugyanis Petromán Krisztián a 2. percben eredményes volt, végül 3:1-re nyert csapatunk. Ezzel a győzelemmel 3 pont előnyre tettünk szert a tabella élén a Dunakeszi előtt.

„Ha teljes kerettel állunk ki, akkor a legerősebb ellenfelek fölé tudunk nőni. Ahogy az eredmények mutatják látszik, hogy teljes kerettel léptünk fel mind a háromszor győzni tudtunk. Ebben a korosztályban a bajnokság megnyerése a cél. Aztán tanulni kell mert nagy a lépés, hiszen a 2006-2007-es gyerekek az U15-ben folytatják jövőre.” – Szabó László szakosztályvezető