A vártnál is jobb

A vártnál is jobban szerepelt a Városgazda Utánpótlás Akadémia U15-ös csapata. Már-már megszokottá válik, hogy Akadémiánk futsalosai mindenkori résztvevői a korosztályos döntőknek, ez most sem volt másképp. Vasárnap is döntő mérföldkőhöz jutott Akadémiánk, hiszen Duffek Ákos személyében egy saját nevelésű játékosunk mutatkozott be nagyon sikeresen a felnőtt csapatunkban.

U15-ös csapatunk szépen menetelve jutott be az Országos Utánpótlás Futsal bajnokságok budapesti döntőjére. Első mérkőzésünket a CSHC 94 SE ellen játszhattuk. A blsz.hu-n olvasható mondat találó a fiaink teljesítményére, miszerint „a tavalyi bajnok Városgazda Utánpótlás Akadémia pedig elvárt magabiztosságával került a döntőbe.”

Csapatunk csodaszép játékkal a 19. perctől kezdve végig vezetve a mérkőzést jutott a döntőbe. Az aranyért vívott harcban az Újbuda ellen sajnos korán érkezett a találat az ellenfél részéről. Hamar egyenlítettünk ugyan, de hátrányból vonultunk az öltözőbe. Sajnos volt egy kétes megítélésű gól az Újbuda részéről, amit sajnos megadott a játékvezető. Igaz mi két büntetőt is kihagytunk, amit valójában igazán nehéz értékesíteni ebben az életkorban. Gondoljunk csak bele, hogy a nagypályás focinál 11m-ről lőjük a nagy kapura, míg futsalban 10m-ről kiskapura a büntetőt. Mindegy is, hiszen szépen csillant az ezüst a nyakunkban.

„Az elvárásaim felett teljesítettek a gyerekek. Bár benne volt a pakliban a győzelem mégis az második hely jutott ma nekünk. Sajnálom, hogy még mindig vannak olyan kétes szituációk, amikor egy-egy rossz bírói döntés mérkőzést, jelen esetben bajnoki címet dönt el. Ezzel nem azt mondom, hogy könnyű dolga lenne a sporttársnak a pályán, hanem azt, hogy ha valamiben nem biztos, akkor lehet, hogy nem a mérkőzés végkimenetelét befolyásoló legradikálisabb döntést kellene meghozni. Gondolok itt egy kiállításra, vagy egy sasszemet és 15 kamerát megizzasztó gólvonalsímogató megadott találatra. Mindenesetre mi ismét a döntőben voltunk és emelt fővel jöhettünk le is onnan. Gratulálok a fiainknak.” – Szabó László szakosztályvezető

Akadémiánk U13-mas fordulót is rendezett a hétvégén.

„Felnőtt csapatunk sima győzelemmel lehozta a hétvégét. Azt az utat, amit kirajzoltunk magunknak azt már véghez is visszük. Bemutatkozott első teljesen saját nevelésű U16-os játékosunk a felnőttben Duffek Ákos személyében, aki rögtön góllal hálálta meg a belévetett bizalmat. Ez úton is gratulálunk Neki! Sajnos Sípos Tamás csúnya sérülést szerzett a mérkőzésen és műtétre vár.” – Szabó László szakosztályvezető