Csikók a felnőttben

A Városgazda Utánpótlás Akadémia felnőtt labdarúgó csapata Rákosmenti KSK csapatát fogadta a Vilmos Endre Sportcentrumban a hétvégén. Mivel elmaradtak a fiatalabbak mérkőzései, így lehetőség adódott a felnőttben való szerepeltetésükre. Meghálálták az edzők döntését.

 

Rákosmenti KSK egyike a csoport legjobb csapatainak. Szabó László elmondása szerint ebben a ligában több csapat feltett szándéka, hogy bejusson az NB3-ba. Míg nekünk a tisztes helytállás és a fiatalok beintegrálása a cél. Így is lett. Bár az első gólt az ellenfél szerezte a 6. percben, a hat 16 éves játékossal felállt Városgazda Kiss Gergő találatával a 33 percben egyenlített, majd Sinya vágta be a másodikat a félidei sípszó előtt. A második félidőben kijött az erőfölény, végül a Rákosmenti KSK vitte haza a 3 pontot.

 

„Remek mérkőzést játszottunk egy felkészült és nagyon jó csapat ellen. Örülök, hogy ismét helyt tudtunk adni a bajnokság előtt megfogalmazott céloknak, miszerint be kell építeni a fiatalokat a játékba. Külön öröm számomra, hogy a srácok nem szeppentek meg és maximálisan a csapat javára voltak. Szükségünk van az e fajta találkozókra. Szerencsére többen küzdenek a bajnoki címért, így várható még pár ehhez hasonló kemény összecsapás.” – Szabó László edző