Évzárás futsal módra

A Városgazda Utánpótlás Akadémia futsalosainál hagyománnyá nőtte ki magát a decemberi nemzetközi tornalátogatá. Idén elég komoly brigáddal szálltunk harcba a Karácsony kupán, ugyanis 62 futsalosunk utazott a megmérettetésre.

 

Edzőink U13-tól egészen az U17-es korosztályig benevezték Akadémiánk fiait. U13-mas korosztályban 3 csapatot is indítottunk. „B” csapatunk a szerb Radniczki és a Loki legyőzése után a Silver ágon folytathatta, ahol az Újbuda állta utunkat, így másodikok lettünk. „A” csapatunk nem szerepelt a legsikeresebben, de két döntetlent így is elértek a srácok. Itt illik megjegyeznünk, hogy átlagban egy, de volt két évvel fiatalabb játékosunk is, így a legkisebbek voltunk a mezőnyben. A szakma egyetértett azzal, hogy ennek ellenére kiemelkedő a szakmai felkészültségünk. Legszebben a „C” csapatunk szerepelt a korosztályban. Ők mind a 4 meccsüket megnyerték köztük egy lengyel és egy szerb csapat ellen, így kérdés nélkül jutottak az aranyágra, ahol a 5. helyen fejeztük be kupát.

U14-es csapatunk az ukrán Fornos ellen mutatkozott be egy laza 10:0-ás győzelemmel. Ezután a szerb Radnicki is kapott egy négyest, majd a Budai Futball Club SE sem menekülhetett. Vasárnap a lengyel Tramwaj ellen szintén egy remek 4:1-es győzelem után bejutottunk az aranyágra. Ott egy döntetlen, győzelem, majd vereség után az ezüstérmet szereztük meg.

 

U16-os csapatunk két döntetlennel és két győzelemmel végzett a csoportkörben. Az aranyágon először a Nagykovácsi USE-t 2:0-ra, majd a Mészöly Focisulit 1:0-ra verték a srácok így döntőzhettünk az Újbudával. Egy rendkívül szoros és technikás mérkőzésen végül 1 góllal nyertünk és megszereztük az aranyérmet.

U17-es korosztályunkban ismét két csapat szerepelt. Az VUA ”B”  egy győzelem, döntetlen és egy vereség után a Silver ágon találta magát, ahol a Csepelt és a DYSSH Kievet megverve, így az első helyezést érte el.

„A” csapatunk a Csepel kiütéses győzelme után botlott a DEAC ellen, majd a DYSSH Kievet csúnyán megverve az aranyágra jutott. Itt a Mészöly Focisuli legyőzése után 1:1-et játszottunk az Olasz Focisuli ellen, végül a szerb Rakovica elleni 3:0-ás győzelem után a bronzérmet szereztük meg.

“Véleményem szerint ez remek eseménnyel fejeztük be az évet. Még soha nem szerepeltünk ennyi játékossal egy tornán sem. 7 csapatunk 62 futsalossal szálltunk harcba a nemzetközi megmérettetésen. Történt egy sajnálatos esemény is, hiszen játékosunk Varga Bence agyrázkódást szenvedett. Ezúton is kívánok az edzők, játékosok nevében is mielőbbi felépülést. Hírek szerint Bence már jobban van és semmi akadálya, hogy januártól ismét a csapatunkban köszönthessük.” – Szabó László szakosztályvezető