Ezüst az Európa-bajnokságon

A Városgazda Utánpótlás Akadémia küzdősport szakosztálya történelmet írt a hétévégén. Muaythai-os gyerek lett ugyanis az Akadémia történetében az első, aki Európa-bajnokságon vett részt, döntőzhetett és ezüstérmet szerzett. Tóth Attila Mátyás régi saját nevelésű tehetségünk igazi harcossá nőtte ki magát.

 

Tóth AttilaMátyás -38 kg súlycsoportban a 12-13évesek között legfiatalabbként, 12 évesen került a döntőbe. Ellenfele a tapasztaltabb és 13 éves orosz Aiub Umaev volt, aki egy kemény küzdelemben győzte le Akadémiánk fiát.

„Hosszú utat járt be míg eljutott idáig. Nagyon büszke vagyok rá és ezért köszönet jár a szüleinek is. Itt egy jó példa minden gyerek és felnőtt előtt. Az akadémia szakosztályai között egyedülállóan mi az egész pályafutását le tudjuk vezényelni a sportolóinknak. Egészen az első kesztyű felhúzástól, a nemzetközi versenyeken át a kesztyű szögre akasztásáig. Attila 7 éves kora óta mellettem van. Az első fájdalmas könnycseppek után sok verejték hozta meg az örömkönnyeket. Mind a szülőknek, mind annak, aki át érzi egy ilyen szereplés súlyát. Kis harcosom az Akadémia születése óta velem van és történelmet írt. Büszke vagyok Rá! De büszke vagyok a többi tanítványomra, akik közül többen jövőre felvehetik a címeres mezt. Nagyon örülök az ezüstnek, hiszen önmagában is csodálatos dolog Európa második legjobbjának lenni. Kívánok neki hosszú kemény és sikeres pályafutást.” – Dudok Károly szakosztályvezető