Hasítanak a fiatalok

A Városgazda Utánpótlás Akadémia labdarúgói hétről-hétre számos korosztályban megmérettetik magukat. Ez nem csak azt jelenti, hogy az óvodás kortól egészen a felnőtt korig többszáz labdarúgónk játszik a maga korosztályában, hanem sok a fel és a visszajátszás is. Ahogy korábban is írtunk róla büszkék vagyunk azon fiataljainkra, akik kivívták azt a bizalmat edzőjüknél, hogy magasabb korosztályban, vagy akár a felnőttben is bevethetők legyenek. Az a helyzet, hogy az elmúlt két hétben a fiatalok igencsak felpezsdítették a nagycsapat játékát. Hajrá fiúk!

 

A Szabó Ernő vezette U14 sorozatosan az 5. győzelmét szerezte meg a szezonban. Az első forduló veresége után szárnyra kaptak fiaink. Az elmúlt öt mérkőzés alatt 52 gólt vágtak a srácok. Most a Siketek pályán csaptunk Future Stars FC csapatával. Fontos találkozó volt, hiszen az ellenfél a 3. helyen 5 ponttal lemaradva követte csapatunkat. Hosszas tapogatódzás után Nagy Alex megszakította a csendet. Először az első félidő végén, majd a második elején volt eredményes. Végül Birtalan Levente bebiztosítottság a győzelmet.

Az U15-ös csapat egy meglehetősen nyíltsisakos küzdelmet játszott az ellenfelével. Ha elő fogadást lehetett volna kötni a mérkőzésre, hát igazán izzasztó lehetett volna a bookmakerek munkája. Már-már azt gondolná az ember, hogy domboldalban játszották a meccset, vagy mágnes volt a kapuban, hiszen egyetlen térfélre született 11 gól az összesen 13 találatos mérkőzésen. Csapatunk egy szoros mérkőzésen győzött 7:6-ra a Puebla FS TFC otthonában.

U16-os csapatunk egy góllal, de alulmaradt az Airnergy FC ellen a Vilmos Endre Sportcentrumban annak ellenére, hogy fiaink 2:1-re vezettek félidőben.

U19-es csapatunk a Dabas után most a Taksony ellen szerezte meg a második győzelmét a szezonban. Megyeri Márk két gólja most 3 pontot ért.

Felnőtt csapatunk az ESMTK otthonába látogatott, ahol a mindössze 16 éves Megyeri Márk a második perben megszerezte a vezetést a felnőtt csapatunknak. Negyed órával később a másik fiatalunk a 18 éves Sebők Patrik volt eredményes. Ugyan kaptunk még egy gólt a félidőben, de csapatunk rutinos rókája Ughy Márk megrúgta a harmadikat a három pontért. Ismét bebizonyosodott, hogy a fiatalokkal feltüzelt felnőtt csapatunk profitál a suhancok játékából. A kezdőben szerepelt még Duffek Ákos (16), Buzás Bálint (16), Kovács János (20) -éves játékosok.

 

A Bozsik Tornánkon ismét közel 60 fős Városgazda játékos vett részt.