Igazi kemény harcosok

A Városgazda Utánpótlás Akadémia ismét két harcossal szállt ringbe a 29. Harcosok Klubja rendezvényen. Az elsőként harcoló Gábor Ronett élete első mérkőzésére, míg Szerján Attila visszavágóra készült az este. Szakosztályvezetőnk és egyben a Muaythai Szakszövetség elnöke Dudok Károly Akadémiánk küldöttségével együtt izgatottan várta a találkozót.


IMG_9971
IMG_0029

Gábor Ronettet máshonnan is ismerhetik az oldalt olvasók, hiszen a leányzó majdnem egy évvel ezelőtt, még Horváth Zoltán úszó szakosztályvezető tanítványaként járta a versenyeket és EB-n is szerepelt. Majd jött a váltás… és az úszószemüveget bandázsra cserélte. Khru Dudok Károly tanítványaként közel egy éven belül egy nagyon pontos és iszonyatos rúgó-, illetve ütőerőt képviselő harcossá cseperedett. Elérkezett a harc ideje. Ellenfele a Magyar Bajnok Holchauser Liza lett.

IMG_9975

Sportolóink bemelegítését igazi sportlegendák végezhették. Káté Gyula és Dudok Károly olyan mennyiségű érem, cím és elismerés, tapasztalat birtokában vannak, hogy kész élmény velük a felkészülés.

IMG_9964

Ronett a bevonulás után bátran kezdte a mérkőzését. Ellenfele rutinjával viszont nem agyon lehetett mit kezdeni. Liza okosan beférkőzött Ronett közvetlen közelébe, így az az alacsonyabb lány ügyesen kihasználta a combosokat és amikor Ronett ki akart szabadulni még egy-két pofonnal is megajándékozta harcosunkat. Egyértelmű volt, hogy leányzónknak távolabbról kell támadnia, mert több esélye van. Ronett bátran és első mérkőzéshez képest is szép kombinációkkal bontogatta ellenfelét, aki viszont könnyen került a számára legmegfelelőbb pozícióba. Gábor Ronett olyan szépen és olyan magabiztosan harcolt, hogy csak a sportban jártas szakember gondolhatta, hogy végül nem az ő kezét emelik a magasba. De ez itt és így valójában nem is számított. Akadémiánk büszkesége megtette, amit megkövetelt a haza. Bátran szállt szembe a Magyar Bajnokkal és ahol csak lehetett, ütötte „csípte, harapta”, de egy pillanatig sem hátrált meg. Az oklevelet és az érmet Banyár László a Városgazda Utánpótlás Akadémia Vezérigazgatója adta át.

IMG_0022

IMG_0188 IMG_0191 IMG_0189

Szerján Attila lehetőséget kapott, hogy Benkovics Andrásnak visszavághasson. Sajnos egy nagyon kellemetlen és technikás ellenfélről van szó. Attila hiába ütött és rúgott igazán keményeket az ellenfele mint egy terminátor vagy egy emberméretű gyalugép tört előre a ringben. Sajnáljuk, hogy nem 4-5 menetes volt a találkozó, hiszen Akadémiánk sportolója kőkemény harmadik menetet produkált és igazi csontzenét hallgathattak a szurkolók. Sajnos elvesztettük a találkozót, amit egy csipet önbizalommal hozni lehetett volna, de talán legközelebb. Díjakat és a mellé járó 50.000 ft-ot Dr. Császár Barbara ügyvéd adta át.

IMG_0051 IMG_0199 IMG_0196 IMG_0198 IMG_0200 IMG_0194

„Nagyon büszke vagyok harcosaimra. Nem a győzelem a fontos, hanem az, hogy benned mi zajlik le és, hogy hova fejlődsz a harc által. Mindkét tanítványomban van most egy kis csalódás, amit az edzések által tapasztalattá kovácsolunk és végül a bennük lévő tűzzel egy igazi fegyverré edződik. Bízok mindkettejükben és büszke vagyok Ronett hozzáállásához az első mérkőzésén. Tudom, hogy sok harcosnak fog beletörni a bicskája a leányzónkba. Inenn üzenem! KÉSZÜLJETEK!!!” – Khru Dudok Károly szakosztályvezető