IV. Akadémia évzáró bankett

Megy az idő! A Városgazda Utánpótlás Akadémia 2015-ös megalakulása óta a pénteki volt az 4. évzáró bankettünk. A kezdetektől velünk tartó gyermekek között mostanra dobogós helyezést elérőket, bajnokokat, válogatott sportolókat és többszörös bajnokokat is köszönthettünk.

A változó időjárás megtréfálta az évzáró megvalósulását is, amit egy héttel elhalasztott a vezetőség. Noha a nap nem sütött ki az ünnepséggel egyben megtartott strandnyitóra, de legalább nem vert el minket az eső.

Az ünnepséget az idén elsöprő sikert arató küzdősport szakosztályunk bemutatója kezdte meg. Dudok Károly mester és Szentesi Bálint edző tanítványai a Muaythai rituális tiszteletadó táncától egészen a küzdőgyakorlatokig kalauzoltak minket a sportág tradicionális rejtelmeibe.

Majd az ünnepélyes zászlóbehozatalt követően megkezdődtek a köszöntő beszédek is. Először Banyár László Akadémiánk ügyvezetője köszöntötte a szülőket, sportolóinkat és kollégáinkat egyaránt.

„Nagy öröm számomra, hogy ma ilyen sokan ünnepeljük együtt a 2018/2019-es sportévadunk lezárását itt a megújult Bókay Strandon, és a vakációt, illetve a hivatalos strand szezont  így közösen kezdjük meg!

Kezdetben egy szakosztállyal, 140 sportolóval indultunk, amelyet akkor nagy eredménynek könyveltünk el. Az évek alatt azonban felmerült igény további hiánysportágak szervezett keretekben történő elindítására is, így mostanra immár 9 szakosztállyal működünk. Szakosztályainkban a taglétszám a megalakuláshoz képest közel kilencszeresésre emelkedett, és mindezt úgy, hogy a szakmai színvonalat ugyanolyan magas szinten tudtuk tartani, köszönhetően annak is, hogy a 2015-ben a sportolóinkat edző kollégák létszámát a 28 főről az évek alatt fokozatosan 43 főre emeltük. 2016-tól az igényekre tekintettel elindítottuk nyári táborainkat, amely nagy népszerűségnek örvend és amelynek keretében tizenegy héten át tavaly már 617 gyermek számára biztosítottuk, hogy biztonságban, jó hangulatban, egy kiváló közösséghez tartozva, a sport és az egészséges életmód jegyében tölthesse el a vakációját.

Csapataink számos tornán, megmérettetésen, ünnepségen és közös programon vettek részt, legyen szó akár Bozsik tornákról, strandfoci bajnokságokról, futball és futsal mérkőzésekről, úszóversenyekről, vízilabda kupákról, küzdősport versenyekről vagy akár táncversenyekről, szereplésekről, Mikulás és Húsvéti ünnepségről is, a teljesség igénye nélkül.

 

Amellett, hogy jó közösségben és remek hangulatban sportoltunk együtt, természetesen nagy eredményeket értünk el az infrastruktúra javítása terén is. TAO pályázataink révén 2015-ben még 48 millió forintot, míg tavaly már több, mint 200 millió forintot költhettünk el olyan beruházásokra, fejlesztésekre, gépek vásárlásaira, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy akadémistáink még magasabb színvonalú infrastruktúra és háttér biztosítása mellett sportolhassanak a jövőben.

Ne feledkezzünk meg azokról a kiemelkedő, országos szintű eredményekről sem, amelyekre – természetesen minden egyes sportolónk egyéni és csapateredményei mellett –külön is büszkék vagyunk:

U16-os labdarúgó csapatunk a 2018-2019-es BLSZ Bajnokságban Bajnok, első helyezett lett, míg U15-ös labdarúgó csapatunk a BLSZ Bajnokságot az elegáns 3. helyen zárta.

U11-es és U13-as Futsal korosztályos csapatainknak még most is szurkolunk, hiszen mindkét csapat még harcban áll a BLSZ bajnoki címéért! Nekik nagyon sok sikert kívánunk! (Egy nappal később bajnokok lettek!!! (szerk.))

Úszóink és thai-bokszosaink is az évad során folyamatosan rangos megmérettetéseken vettek részt, közülük Járomi Benjámin úszónkat szeretném kiemelni, aki a Jövő Bajnokai program válogatott keret tagja lett, illetve Tóth Attila thai-bokszosunkat, aki pedig korosztályos magyar bajnok, válogatott kerettag lett.

De őszintén büszke vagyok valamennyi Akadémista sportolónkra, aki a délutánját, hétvégéjét egy jó közösséghez tartozva, a sport, a mozgás örömének, szeretetének adózva töltötte el, és külön köszönöm szüleiknek azt az áldozatot, amellyel nap mint nap segítették gyermekeiket, Akadémiánkat és amely hozzájárult ahhoz, hogy mára ilyen remek, sportszerető nagy közösséggé kovácsolódtunk!

Hajrá Városgazda Utánpótlás Akadémia!” – Banyár László ügyvezető

 

A rendezvényen személyesen megjelent és beszédet mondott Dr. Lévai István Zoltán sportért is felelős alpolgármester. Köszöntőjében értékelte az elmúlt öt évet és azt, hogy az önkormányzat támogatásában miért és hogyan is valósulhatott meg a kerület egyik legújabb, legnagyobb és legszéleskörűbb sportvállalkozása.

„Azt gondoljuk, hogy az Akadémia megalapításának volt létjogosultsága. Annak ellenére, hogy a kerületben nagyon sok a sportegyesület és a sportolási lehetőség, az a cél, hogy tovább színesítsük a kerületi sportéletet és 21. századi körülmények között sportolhassanak a kerület fiataljai, megvalósult.”

Továbbá kiemelte azon fejlesztési lehetőségeket, melyek az Akadémia pályázatain keresztül valósíthat és valósított meg a XVIII. kerületi önkormányzat. A jelenlegi új projektről az új jégcsarnokról is szó esett.

„Megépítjük azokat a sportlétesítményeket, melyeket az Akadémia pályázatai által elnyertünk és az összes kerületi sportolni vágyó ember rendelkezésére bocsájtjuk. Ez is mind az Akadémiának köszönhető. Köszönjük, hogy az Akadémiát választottátok.”

Az alpolgármesterúr beszédét követően Kissné Baumann Gizella szakmai igazgatónk folytatta az értékelést egy kis statisztikával megfűszerezve, melyből idéznénk.

 

 • Akadémiánk sportolói létszáma 9 szakosztályban 1054 fő
 • Nyári táborainkat 7 sportágban 10 turnusban tartjuk, melyre már most több mint 300 fő jelentkezett
 • Kiemelkedő eredmények 2018/2019:(még nem zárult le minden bajnokság)

 

Labdarúgás:

    U16 BLSZ Bajnokság 1. hely

    U15 BLSZ Bajnokság 3. hely

 

Futsal:

    U11 és U13-as korosztályos csapataink BLSZ bajnoki cím

 

Thai – boksz: Tóth Attila korosztályos magyar bajnok, válogatott kerettag

   

Úszás: Járomi Benjámin a Jövő Bajnokai program válogatott keret tagja

 

A street dance csapatunk bemutatója  után kerültek átadásra a legjobbaknak járó díjak.

 

 

 

A 2018/2019-es évben a legjobb edző Dudok Károly lett

A mesternek köszönhető az évben:

 • 30 arany, 38 ezüst, 16 bronz
 • 12 nemzetközi bajnoki cím, 3 országos bajnok, 3 magyar bajnok
 • 130 meccs
 • 9 saját rendezvény
 • 1 fő utánpótlás válogatott
 • Hall of Fame Martial Arts Europe arany minősítésű tagja

  

A 2018/19-es évben az év szakosztályvezetője az úszók karmestere Horváth Zoltán

A szakosztály kiemelkedő sikereihez tartozik:

 • Délutáni csoportos úszásoktatás, fakultatív oktatás: folyamatosan növekedő létszám

 

 • Nyári tábor: 417 fővel az eddigi legtöbb gyermeket sikerült a programjainkkal magunkhoz kötni.

 

 • Edzés: az elmúlt évben már kisversenyző csoportunk egy része a minősítő vizsgák után versenyzőkké avanzsált, így már elmondhatjuk, hogy saját nevelésű úszóink is vannak a versenyzők között.

 

 

 

Majd következett a legjobb sportolóinknak járó elismerések, díjak átadása.

 

Év sportolója: Tóth Attila Mátyás thai-boksz

 • WFC Amatőr Nemzetközi Bajnokság 1. hely, 3 kategóriában 2. hely
 • WFC Országos Bajnokság 1., 2 hely
 • 2019 Utánpótlás Magyar Bajnok
 • Utánpótlás válogatott

 

 

Év csapata: labdarúgó U16 BLSZ bajnok

 

 

Szakosztályonként és korcsoportonként is díjaztuk a legsikeresebben teljesítő tehetségeinket:

 

 

LABDARÚGÁS (22)
U8 Vass Domonkos  Varga Gergő
U9 Mihalkovics Bence Varga Gergő
U10 Collinge Bence Petrovay Zsombor
U11 Borsos Attila Gazsi Gergő
U12 Kovács Bence Birtalan Levente
U14 Nagy Alex Kramli Szilárd
U15 Puskás Márk Tóth Olivér
U16 Buzás Bálint Puskás Bence
Kapocs Ált. Isk. Deé Balázs Szőnyi Nimród
Csontváry Ált. Isk. 2. osztály Bogdanov Ádám Kardos Áron
Csontváry Ált. Isk. 1. osztály Papp Zétény Budai Milán
Eötvös L. Ált. Isk. 2. osztály Szabó Ádám
Eötvös L. Ált. Isk. 1. osztály Ecsedi Szebasztián
Gulner B. Ált. Isk. Zsuppán Márton Petrák Zsombor
Bókay Ált. Isk. Juhász Ákos Üveges Csege
Kapus Kovács Mihály
Leány Takács Nóra Molnár Eliz
KÜZDŐSPORT (5)
Thai-boksz Tóth Attila Piuk Fanni
Ökölvívás Strenner Marcell Géri Tamás
VÍZILABDA (6)
Suller Balázs Galambos Alex
ÚSZÁS (5)
Versenyző Izzó Péter Járomi Benjámin
Táncsics Ált. Isk. Sebők Krisztián Brendon
Kómár Botond
Sztefopulosz Efiszia
Spitz Boglárka
JÉGKORONG (1)
Horváth-Szörcsei Franciska Keresztes Zsuzsanna
Molnár Máté Szigetvári Fülöp
STREET DANCE
Kezdő Gallay Zsófia Takács Nóra
Haladó Gálfi Hanna Balogh Benjámin
KOSÁRLABDA
Versenyző Fodor Benedek Ambrus Renáta
Faraga Zsombor
Csontváry Heisz Petra Makula Virginia
SAKK
Árvai Bendek Görög Szabolcs
FUTSAL
U11 Ebenspanger Máté
U13 Zelei Balázs
U15 Birkás Gergely
U17 Duffek Ákos