Kapufa

A Városgazda Utánpótlás Akadémia vízilabdásai egy nagyarányú vereségbe szaladtak bele a hétvégén. Igazából fiatal csapat számára ez nem is lenne annyira megrázó élmény, a szomorúságot inkább a kihagyott helyzetek jelentik. Barak Richárd a helyzetkihasználásra hívta fel a csapat figyelmét, így a jövőben az edzések is ezirányba tolódnak el.

Már az első negyed 25. másodperce után vezetett az Erzsébeti SMTK ellenünk. Sok szabálytalanságot vétett csapatunk és az ellenfelünk könyörtelenül kihasználta a büntetőket. Ugyan Suller Balázs révén tudtunk szépíteni egy perccel a lefújás előtt, mégis 6:1-es hátrányból vonultunk pihenőre. A második negyedben Galambos Alex és Varga Milán is találatot szerzett, de ismét 3:2-re vesztettük a játékrészt. Harmadik negyedet csont nélkül 4:0-ra lehozta az ellenfél, míg a hajrában Alex és Balázs ismét eredményesek voltak. Hosszas orr lógatásra nincsen ok, hiszen egy tanuló csapat vagyunk és rengeteg olyan helyzet, kapufa és kapusba lövés született, ami a jövőben találattá fejlődhet.

„A 2007-es bajnokságban vettünk részt és az Erzsébeti SMTK-val játszottunk. 20-5 arányban vereséget szenvedtünk. Úgy gondolom, hogy minden meccsen képesek vagyunk már meglepetésre. Most nem sikerült sajnos, nagyon sok apró hibát vétettünk és a helyzet kihasználásunk is elég rosszul sikeredett. Aki utánpótlás mérkőzésre jár az tudja, hogy itt minden hiba góllal végződik a másik oldalról. Ezért is lehet azt mondani egy 20-5-ös  mérkőzésre, hogy nem volt rossz. Nincs mit tenni csak dolgozni, dolgozni és ezek a kapufák, kapusba lövések befognak csúszni! Hajrá Vua!” – Barak Richárd edző