Káté újratöltve

Lassan megszokottá válik világunkban, hogy egyes sportolók más-más sportágakban is kipróbálják magukat, majd végül sikert aratnak. Gondoljunk csak a F1-es pilótákra akik rallyban és túraautó bajnokságokban is jeleskednek. Harcművészekre, judosokra, akik az MMA, vagy a UFC világában értek a csúcsra. Akadémiánk ökölvívó szakágvezetője a többszörös Magyar bajnok és olimpikon Káté Gyula a K1-ben folytatja pályafutását. Nem is akárhogyan!

A Városgazda Utánpótlás Akadémia küzdősport csapata Baján állomásozott a hétvégén. Mondhatni, hogy a harcosok elfoglalták a várost, hiszen négy országból, 64 klub összesen 270 versenyzője plusz a stáb érkezett a WFC Harcművészeti Nemzetközi Bajnokságra.

Csapatunk versenyzői hozták, amit Mesterük Dudok Károly elvárt. Sőt! Szakosztályvezetőnk egy beszélgetéskor említette, hogy az Akadémia versenyzői már tényezők és versenyről-versenyre igenis a legjobbak közé várja őket a szakma. A hétvége nagy durranása mégis Káté Gyula versenye volt. A három olimpián is szereplő ökölvívó edzőnk, aki zsinórban 10 évig volt Magyar bajnok most K1-ben indult. Hogy felébredt-e a szunnyadó oroszlán? FEL!!!

Szia Gyuszi! Honnan jött az ötlet, hogy most K1-ben, de ismét a szorítóba szállsz?

Egy edzőtáborban beszélgettem el Karcsival erről és nagyon megtetszett az ötlet.

Mikor kezdted a felkészülést?

Januárban kezdtük célzottan az edzéseket, ami nagyon jól ment.

Milyen érzés fogott el az első mérkőzés előtt?

Az a baj, hogy nem izgultam. Másodikra nagyon felsztárolták Krisztiánt, úgyhogy volt bennem egy kis tartás, de egyáltalán nem vészes.

Egy másik sportágban készültél szerencsét próbálni. Nem féltél a kudarctól?

Minden meccsnek van tétje, de nagy nem volt. Nekem ez egy új sportág, így ha lever az egyik legjobb akkor sem dől össze a világ. Így gondoltam. Ezért nyugodtan és tiszta fejjel szálltam ringbe.

Nem volt e fura a lábhasználat?

De fura volt és meg is kaptam előtte, hogy „a környéken te rúgsz legjobban a bokszolók közül”. Még az elején zavaró volt. Második harmadik menettől nem volt semmi.

Nem fura lábbal kapni támadást?

Igazából nem. Tartottam a rugótávot és be kellett mennem ütőtávra.

Végül nyertél mindkétszer. Két távolság legyőzésében volt a kulcs?

Végül is lehetséges igen. Jászka Krisztián a döntőben meg sem tudott igazán rúgni. Még ma sem fáj a találatok helye.

Lesz folytatás?

Igen! A Spártai Gladiátorokra készülök, ami április 28-án lesz.

Káté Gyula ezzel a WFC International -71kg bajnoka. Az ő sikere mellett az Akadémia többi versenyzője is alkotott. 30 mérkőzésen 15 érmet szereztek növendékeink. Piuk Fanni 5 mérkőzést játszott és a két övet is magáénak tudható Dóka Alizzal küzdött hatalmasat. Juhász Erik Muaythai és Low kick kategóriában bajnok, míg Tóth Attila, Juhász Martin, Szerján Attila, Juhász Erik, Lazók Martin és Piuk Fanni Muaythai és K-1-ben ezüst érmes lett. Továbbá bronz érmet szerzett Piuk Fanni Muaythai, Low kick és Tóth Attila Low kick kategóriában.