Mint a felnőttek

„Mint a felnőttek úgy játszanak a gyerekek” Így kezdte első mondatát Szabó László szakosztályvezető a Városgazda Utánpótlás Akadémia U15 és U13 futsalosairól. Nagy lelkesedéssel vártuk a fordulót, hiszen ismét rangadónak néztünk elébe.

A Dunakeszi Kinizsi és a Városgazda Utánpótlás Akadémia közötti szakmai együttműködés miatt mindig remek hangulatú rangadóknak örvendhetünk. U13-as csapatunk most a Dunakeszi nagyágyúi ellen szállhattak harcba a Pestszentimrei Sportkastélyban. Miért nagyágyúk? A klub legjobbjai menő csapatoknál játszanak nagypályán és a futsaltudásuk is kimagasló. Szakma stábunk egy szemfüles megoldással viszont rést talált a pajzson és sikeresen blokkolta a Kinizsi támadásait. Fegyelmezett védelmünk szakszerűen és határozottan lépett fel az 5 a 4 elleni küzdelemben és egy gólt sem kaptunk ez idő alatt. Így a remek 3:1-es félidő után a másodikat is nyerve 5:2-es végeredménynek örülhettünk. Csapatunk ezzel az eredménnyel még meccshátrányban is 2ponttal a Kinizsi előtt vezeti a tabellát a 10. fordulóban.

Képernyőfotó 2018-12-05 - 21.57.55

„Ezt szeretem látni. Bár még nem volt teljes a keretünk a nagypályás focisták hiánya miatt, mégis fantasztikus játékkal egy igen korrekt eredményt értünk el. Ez úton is meg szeretném dicsérni a gyerekeken kívül edző kollégáimat, akik évek óta nagyon komoly munkát végeznek a gyerekekkel. Rendszerint fiatalabbakkal játszunk a „nagyok” ellen és ha foghíjas kerettel is állunk fel azok a fogak bizony nagyon élesek és nagyot is harapnak.” – Szabó László szakosztályvezető

Képernyőfotó 2018-12-05 - 22.10.40