Mint az oroszlánok

A Városgazda Utánpótlás Akadémia labdarúgói egy kivétellel tökéletesen vették a hétvégi fordulót. Szombaton az U14-es csapatunk a Gloriettet, míg az U15-ösök az FTC lány csapatát tudták legyőzni. Sajnálatos módon az U17-es csapatunk egy nagyon fájó és kínos vereségbe futott bele a hétvégén.

 

U14-es csapatunk kerületi rangadót vívhatott. Látszódott a srácokon az elejétől fogva a tenni akarás és teret nem engedtünk az ellenfélnek. Mind hozzáállásban, mind fegyelemben, de legfőképpen játéktudásban magasan teljesített csapatunk. Hernády András szakosztályvezető és Szabó Ernő edző is csak szuperlatívuszokban dicsérte fiainkat – „Mint az oroszlánok úgy mentek!” U14-es labdarúgóink ezzel a győzelemmel az 5. helyen állnak két pontra lemaradva a Szac-tól a bajnokság 6. fordulójában.


U15-ös csapatunk a Fradi lányok ellen lépett pályára a Vilmos Endre Sportcentrumban. Srácként érdekes lányok ellen játszani. Sokszor nehéz ugyanolyan keménynek maradni játék közben. Persze a női nem megtévesztése fejvakarásra ad okot egy-egy behúzott bőr, vagy a csodacsel után. Mindezek ellenére fiaink az első perctől kezdve fölényesen játszottak az egyébként nagyon fegyelmezett és taktikusan játszó lányok ellen. Csapatunk jelenleg a 3. a tabellán és egy pont választ el minket a dobogó legfelsőbb fokán álló 1908 Szac-tól.

U17-es csapatunk meglepetést okozott ugyan, de negatív értelemben. Kikaptunk egy olyan csapattól, aki négy mérkőzése alatt csupán egy gólt szerzett, de 48-at kapott. Érthetetlen mindenki számára, de megesik az ilyen is. Csapatunk ezzel a vereséggel két helyet csúszott hátra a tabellán. Még semmi sincs veszve, igaz egy kötelező 3 pontott vesztettünk és nehezítettük meg feleslegesen a felzárkózást.