Óriási győzelem az Oxigén ellen

A Városgazda Utánpótlás Akadémia vízilabdázói az Oxigén csapatával játszottak a 2007-es Gyermek Fiú Budapest Bajnokságban.

 

Az első negyed elején Varga Milán megszerezte a vezetést a csapatunknak, ám hamar érkezett az egyenlítő találat. 44 másodperccel a lefújás előtt Galambos Alex ismét vezetést szerzett, majd az elsp támadásból egyenlített ismét az Oxigén. A második negyed küzdelmesre sikerült. Sokat kellett várni az első gólra, amit Vinis Gergely szerzett meg a csapatának. Ezután megtalálta a kulcsot a csapat a győzelemhez, így elkezdődött a gólgyártás. Galambos Alex, Varga Ákos után Vinis ismét betalált, így sima 4:0-ra hoztuk a második negyedet. Látszolag sem jutott oxigénhez az Oxigén, hiszen játékosaink lerohanták a védelmet. Varga Milán gólját fél perccel Suller Balázs találata követte, majd Szász Máté tette az i-re, avagy a harmadik negyedre a pontot. Ekkor 9:2-re vezetett a Városgazda, így nem volt más választása az ellenfélnek, mint kockáztatva letámadni. Suller Balázs hamar lemosta a mosolyt a lelkes hajrára készülő Oxigén játékosok arcáról, majd egy percen belül Vinis Gergely lövése rázta meg a hálót. Apró figyelmetlenségből ugyan, de kaptunk egy gólt, amire Suller hamar válaszolt, de ismét szépített az ellenfél. 10 másodperccel a lefújás előtt mégis miénk volt az utolsó szó, azaz gól, hiszen egy szép akció végén Csetneky Levente a maga első és egyben a mérkőzés utolsó találatát szerezte meg. Hosszú volt az út idáig, de jó úton járnak, úsznak vízilabdázóink.

 

„Hétvégén az Oxigén csapata ellen ugrottunk vízbe. Talán most gondoltam először a csapatomról azt, ha ez nincs, meg nagy baj van. 13-4-re a meccs a miénk lett ez köszönhető a jó védekezésnek és a végre kaput eltaláló lövéseknek. A meccs így is tanulságos volt, sokkal, nagyobb lendülettel kell egy mérkőzést kezdenünk. Mindent összegezve gratulálok a csapatnak! Ügyesek voltak és végre az egyéni megoldások mellett szép csapatjátékot is láthattunk. Hajrá VUA!”- Barak Richárd szakosztályvezető