Remekeltek úszóink a Budapest Kupán

A Budapest Kupa II. fordulóján vettek részt a Városgazda Utánpótlás Akadémia úszói. Egy hónap telt el az első verseny óta és ismét újat tudott mutatni a csapatunk. Az egyéni sikerek mellett az egész csapat érdeme, hogy kivétel nélkül mindenki megdöntötte az egyéni legjobbját.

 

Mi a fontos egy utánpótlás nevelésben? Legalapvetőbb dolog a folyamatos fejlődés fenttartása. Ez hogyan valósítható meg? Nem várhatjuk el egy labdarúgótól, hogy minden héten eggyel több gólt lőjön, vagy a sakkozótól, hogy a végén két lépésből adjon mattot a gyaloggal. Egy úszótól, futótól megkövetelhetjük, hogy minden versenyen jobb eredményt hozzon, ugyanis az idővel száll versenybe. Lehetsz 3. vagy 10. versenyenként, ha az edzés optimálisan van adagolva és a fejlődésed folyamatos, akkor előbb vagy utóbb, de te fogod először elérni a medence szélét. Mind a sportolótól, mind az edzői stábtól egyaránt precíz odafigyeléssel jár az e féle finomságú munka emegtervezése, levezetése és elvégzése. Szakosztályunk szakemberei versenyről-versenyre bizonyítják, hogy nálunk az egyik legkiválóbb az együttműködés a sportolókkal.

„Szombaton a Tüske uszodában rendezett Budapest Kupa II. fordulóján vettünk részt 15 úszóval. Szombaton a 2007 és idősebb versenyzőink úsztak. Berta Barbi 50m háton 3. hely, 100m mellen 3.hely, 200m háton 2.hely és Járomi Beni 200m pille 1.hely, 200m gyorson ezüstöt szerzett meg. Járomi Beni a III-as korcsoport legeredményesebb fiú versenyzője kupát, míg Csongrádi Gergely a II-es korcsoport legeredményesebb fiú versenyzője kupáját szerezte meg. Vasárnap a Tüske uszodában rendezett Utánpótlás Verseny II. fordulóján vettünk részt 6 úszóval.  2009 és fiatalabb versenyzőink úsztak. Kivétel nélkül mindenki javított korábbi időeredményein! A hétvégi forduló után a 12. helyen állunk megelőzve nagy múltú egyesületeket is.” – Pasku Balázs edző