Sajtóközlemény

Sajtóközlemény a facebookon a hétvégi FittJunior táncversenyt követően, a Városgazda18-at  lejárató üzenetek kapcsán

 

A Pestszentimrei Sportkastélyban 2019. április 14-én megrendezett  FittJunior táncversenyen a kommentekkel ellentétben a zsűri tagjainak kritikája lelketlennek nem volt mondható, hiszen a legerősebb véleményük is az volt, hogy esetleg a koreográfia végére elfogyott a tűz vagy az akrobatikus elemekre nem szabad sok időt felkészülni, annak folyamatában kell a koreográfiába beépülnie. Ezek az észrevételek után is mindig elhangzott, hogy a gyerekek nagyon ügyesek voltak és gratulálunk az eredményükhöz.

 

A zsűri szakmaiságát megkérdőjelezni nem lehet, hisz mindannyian táncművészeti végzettséggel rendelkező vagy táncosként tevékenykedő emberek

 

A versenyen valamennyi részt vevő csapatot oklevéllel díjaztunk (aki persze a verseny vége előtt hazament, annak az eredményhirdetésnél nem tudtuk átadni az oklevelét). Az első három helyezett és a különdíjasok – összesen 11 csapat – ezen kívül serlegekkel, érmekkel és ajándékcsomagokkal távozott.

 

A harmadik helyre pontozott csapat valóban harmadik lett a versenyen. Az értékeléseit a zsűri kizárólag a látottak alapján adta.

Felsős kategóriában két etapban zajlott a verseny, s a két szakaszban versenyzők eredményei alapján állt össze az első három helyezés. A pontszámok alapján történt a helyezésekbe sorolás, azon a zsűri később egyetlen esetben sem változtatott.

 

Minden csapat értékelésében pozitív vélemények hangzottak el, lelketlenségről vagy megalázásokról egyáltalán nem volt szó.

Végig hangsúlyozta a zsűri, hogy öröm látni a rengeteg tehetséges gyermeket.

 

A végére pedig szeretnénk zsűri tag kolléganőnk véleményét is tolmácsolni:

 

„A verseny jelentése nem más, mint megmérettetés. A megmérettetés során mindig vannak nyertesek és kevésbé nyertesek. Szándékosan nem használtam a vesztes szót, hiszen itt csak nyertesekről beszélhetünk. Nyertesek, mert jó közösségben végezhetik azt a tevékenységet, amelyet szeretnek és amely sok örömet adhat nekik: a táncot.

Szülőként és tánctanárként viszont látnunk kell azt, hogy a gyermek mikor érik meg arra, hogy megmérettesse magát egy verseny során, akár tánctudását illetően, akár pedig lelkileg. Egy verseny során nem tudunk és nem is lehet minden csapatot első helyre pontozni. A gyermekeknek el kell tudniuk fogadni azt, hogy nem mindig lehetnek elsők. Az iskolában sem csak ötös osztályzat létezik.

 

Sajnáljuk, ha bárkit is megbántottunk és bízunk benne, hogy a versenyző gyermekek, akik nagy élményt nyújtottak a néző szülők és a zsűri számára is, többségében nagyon jól érezték magukat és viszontlátjuk őket következő versenyünkön is! Mi köszönjük nekik a remek produkciókat és szüleiknek, hogy háttérként ott állnak mindig mellettük!”

 

A további kommentekre válaszolni nem kívánunk!

 

A táncverseny szervezői és zsűrije