Tökéletes zárása az évnek

A Városgazda Utánpótlás Akadémia 6 csapata, mintegy 50 futsalosa vehetett részt a debreceni Karácsony Kupán a hétvégén. Szakosztályunk évek óta résztvevője ennek a nemzetközi teremtornának és idén sem hagytuk meglepetés nélkül az ellenfeleket. Nagyon impulzív és eseménydús 3 nap várt a játékosokra és edzőikre egyaránt. Több száz gyerkőc és 0-24 foci. Csapataink jól kezdték mérkőzéseiket, így mindenki bejutott az aranyágra. Természetesen, ha ott voltunk, akkor érmekkel tértünk haza.

A71BC5EF-F151-4521-8DF8-A7538FD8BA01

Ughy Márk irányította legidősebb 2003-mas fiainkat. A csapatunk 3:1-es győzelemmel kezdett a szerb Dorcol Polet ellen. Szükség lett volna némi pihenőre, de nem akadt, így fáradt csapatunkat egy csep góllal verte ellenfelünk. Végül az ASI dinamó elleni döntetlennel zártuk a csoportkört. B csapatunk döntetlennel kezdte a menetelést, majd a második mérkőzésen sima 3:0-al vertük a szerb Rakovica csapatát. A Csep Gól B csapata ellen viszont x-et játszott második csapatunk. A torna végére a srácok az 5-6. helyen fejezték be.

A04FE1F0-1804-484C-B083-1F5813BB7CD0
2004-es csapatunkat Balogh Zsolt vezette harcba. Csodálatosan kezdtünk, hiszen a Kijevből érkező DYSSH gárdájának egyből 3 góllal is megszórtuk. A Mészöly Foci Suli sem fogott ki rajtunk, így őket 3:1-re verte csapatunk őket. A szerb Dorcol Polet ellen egy nagyon jó mérkőzésen 2:2-es döntetlent értünk el. Ezután csoportelsőként jutottunk az aranyágra, ahol csupán a miskolciaktól kaptunk ki és az Ukrán csapatot ismét megszórtuk egy hármassal. Csapatunk végül a bronzérmet szerezte meg.

42E2A8BD-D5A2-4F5B-B443-CFBC4F55B606

2006-os csapatunkat Ács Gábor alias Vili irányította. Csapatunk csont nélkül lehozta a csoportkört, így magabiztos elsőként jutott az aranyágra. Két csapat ellen lőtt 13 gól magabiztosan repítette fiainkat a döntőig, ahol a Lőrinc United ellen nem hozott eredményt a rendes játékidő, így sajnos a lutrinak számító pontrúgások után az ezüstérem csillant fiaink nyakában. Olyan csapatok között szereztük meg a 2. helyet kiknek a játékosai elit klubok nagypályás csapatai közül valók.

2008-as korosztályt és vele a legfiatalabbakat Szabó László szakosztályvezetőnk vezette csatába. Mindkét csapatunk hibátlanul szerepelt a csoportkörben, ahol a Városgazda B kapott gól nélkül jutott az aranyágra. Szerencsétlen sorsolás átka, hogy két csapat egyből „rangadót” játszott, ahol a B-sek jutottak tovább és végül megnyerte a tornát.

„Mindenki kérdezte, hogy ki ez a Városgazda és mit akar itt. A végén megmutattuk, hogy igenis nagyon keresni valónk van a pályán. Sok szakmai dicséretet kaptunk, ami nagyon jól esik. Tetszett, hogy olyan csapatokat tudtunk megszórni gólokkal, ahol neves klubok focistái játszottak. Ez nekünk egy nagyon nagy elismerés és méltó lezárása az évnek. Köszönöm a munkát a gyerekeknek, a kitartást szülőknek és nem utolsó sorban kollégáimnak szeretném megköszönni az egész éves fáradtságot nem tűrő profi hozzáállást. Feltettük ismét a Városgazdát a térképre.” – Szabó László szakosztályvezető