Végéhez közeledik a szezon

A Városgazda Utánpótlás Akadémia labdarúgói már látják a fényt az alagút végén. A 2018/19-es szezonban minden eddiginél több csapatot tudtunk indítani a BLSZ bajnokságban, köztük egy felnőtt gárdát is. A tavaly U14-ben játszó csapatunk idén U15-ösként a tűz közelében tudott maradni és még mindig nem biztos, hogy nincsen meg a dobogó. U16-os csapatunk szédületes teljesítménnyel robog az arany felé.

U16-os fiaink, mint valami járvány, vagy szuperhadsereg fut át a csapatokon. Valójában egy kivégző osztagunk született idén. A bajnokság eleje döcögősen indult, aztán történt valami…  Eddig átlagban 8 gólt lőtt mindenkinek csapatunk, azaz 21 mérkőzésen 174 szer rezegtettük meg ellenfeleink hálóját. A könyörtelenség folytatódik. Van még két találkozó. Matematikailag, atom fizikailag, Darwin evolúciós elméletileg és egyébként is… BAJNOKOK VAGYUNK!!!

A nagypályás bajnokságban bemutatkozó legfiatalabb csapatunk a Szabó Ernő vezette U14. Játékosaink óriási fejlődésen mentek keresztül az év folyamán, így nem is igazából a bajnoki helyezés, hanem inkább a tanulás számított ebben az évben. Valószínűleg U15-ösként, már összeszokott csapatként meglepetést fognak okozni. Igaz a második helyen álló Újbudától kikaptunk a hétvégén, mégis a stabil 7. helyen maradtunk a tabellán. Három mérkőzés van hátra, de stabilnak tűnik a 7. hely.

U15-ös csapatunk remekül szerepel idén és hozzák is a jó eredményeket. Egyetlen hátrány, hogy az extrák nem jöttek össze. Nem tudtunk mumus lenni egyetlen éllovas számára sem, ahogy a múlt héten is sima 5:0-ra kikaptunk a listavezető FC Budapest ellen. Ha a célokat nézzük, akkor ez valós kritika. Ugyanis egy dobogót megcélzó csapatnak meg kellene szorongatni a két éllovast. De a Gloriett SE ellen is 5-öt kapott csapatunk és ősszel is 3 fölött kaptunk mindkét gárdától. A harmadik legerősebb ellenfél a Gerrzo ellen viszont nagyot fejlődtünk és az őszi döntetlenből tavaszi győzelem született. Sok még a kérdés, de szerdán rangadót játszunk a Kispest ellen. Talán a valaha volt legfontosabb Akadémiás mérkőzést.

 

A Bozsik fesztiválon is jelentős sereggel állt fel a Városgazda. Közel hetven gyerek játszhatott a hétvégén. Gratulálunk Nekik és edzőiknek is!