Visszavonult a legfanatikusabb úszónk

Visszavonult a Városgazda Utánpótlás Akadémia legfanatikusabb, legmazochistább sportolója Szauter Gergő. Úszónk számos embert próbáló versenyen elindult és ahogyan beszámoltunk már róluk elég szép eredményeket hozott a kőkemény munka. Gergő pénteken nyugdíjba vonult az aktív sportolói pályafutásából. Nincs több harc, nincs több fájdalom. A munka folytatódik, hisz a tapasztalt sportember Akadémiánk szakmai stábját erősíti a jövőben.

 

Gergő többször átúszta a Balatont és két évvel ezelőtt a második helyen végzett. A Velencei tóúszáson a legjobb formáját hozva meg is nyerte a versenyt. A 10.000 méteres úszást bevállalva már vakargattuk a fejünket, hogy valami nincsen rendben a Sráccal, de a 24 órás versenynél már biztosak voltunk benne. De ezért szerettük és szeretjük Gergőt. Küzd a fájdalommal, a savval, néha a klórral. Szerintünk már rég nem tudja a határait, így már nem is azt feszegette. Ha létezik Iron man, akkor Gergő joggal viselhetné a Stainless Steel Man nevet.

 

Hogy fogalmazódott benned meg a döntés, hogy vége?

A döntés úgy született, hogy egyre nehezebb lett a munkát és a versenysportot összeegyeztetnem és ez megmutatkozott a teljesítményemen is. Úgy döntöttem, hogy inkább az edzőségre szánom azt energiát, amit eddig az úszásra áldoztam. Ez van, hiszen egyszer mindenkinek tovább kell lépni a versenysportolói karrierjén.

 

Hogy érezted magad a búcsúztatón?

A búcsúztató nagyon jó volt, nem sokan mondhatják el magukról, hogy ilyen emlékezetesen búcsúztatják el az egyesületükből. Szeretném megköszönni így utólak még egyszer Zolinak, Balázsnak és Charilenak a munkájukat, amit az edzésemre szántak!

 

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

A 24 órás teljesítmény próba emlékei biztosan még sok évig fognak még élni bennem, talán erre vagyok a legbüszkébb is.

 

Hogyan folytatod ezután?

Bár a versenysportot befejeztem, a sportolás nem áll meg, nem fogok hatra dőlni a kanapén, mint aki jól végezte dolgát. Egy csomó sportág van, amit ki szeretnék még próbálni. Jelenleg a karate és a falon mászás van a listán, illetve lehet néha-néha megtalálnak még az uszodában úszkálgatni!

 

Horváth Zoltán szakosztályvezető, edző„Elérkezett az a pillanat is az Akadémia életében, amikor visszavonul egy sportolónk. Igaz, hogy Gergő a Fradinál kezdte a pályafutását, de nálunk kezdte el igazán bontogatni a szárnyát és a célok megtalálása után elkezdett ragyogni. Nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy megmérettették tűrőképességüket, fizikai határaikat olyan versenyeken, amiken Gergő elindult. Sokan vannak úgy az úszással, hogy a befejezése után az uszodába sem hajlandók bemenni, de még az utcát is elkerülik. Az úszónk ennek ellenére a személyiségéhez méltóan nálunk folytatja tovább a szakmai csapattal a munkát.” – Horváth Zoltán szakosztályvezető