Strandlabdarúgó és Futsal szakosztály

Ez a sport nyáron a leghangulatosabb, mégis az év bármely szakában űzhető.

A Strandlabdarúgó és Futsal Szakosztályunk egész évben várja a labdarúgás szerelmeseit, hol a teremben, hol a napsütéses homokban. Mindkettő a nagypályás foci szezonális kiegészítő sportága, amelyek mára önálló szakággá nőtték ki magukat.

A strandlabdarúgás technikás játék. Alapvető követelmény a magas technikai és fizikai képzettség és állóképesség. Ideális kombinációt alkot a futsallal, ahol a hasonló pályaméret mellett, azonos játékos létszámmal a taktikai és technikai elemek kiválóan kombinálhatóak, egymásra építhetőek. A mezítlábas foci speciális technikai felkészülést igényel, mivel mély a homok, és a pálya is egyenetlen. Ez a sport nyáron a leghangulatosabb, mégis az év bármely szakában űzhető.

A futsal világszerte egyre népszerűbb, szinte a leggyorsabban fejlődő ágazata lett a labdarúgásnak. Így az akadémiánk is felismerte és követi a trendeket; olyan sportágak irányába fordultunk, amelyek máshol még kevésbé megbecsültek. Ezt a teremben játszott sportágat 4+1-es felállásban játsszák egy 4-es méretű „szivacsozott” labdával, hogy tompítsák a pattogását. Lendületes játék, amely rendkívül fejleszti a gyors és a rövid passzokat. Erősen taktika orientált, így egy győzni akaró csapatnak több támadási, pontrúgási modellt kell betanulnia. Számos világhírű labdarúgó is rutint szerzett a kis területű játékban mint pl. Zinedine Zidane, Rivaldo, Ronaldinho.


Szakosztály tagjai

Szabó László szakosztályvezető, edző

Szabó László

Szakosztályvezető, edző
Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Sportmenedzser és Labdarúgó sportoktató
Ughy Márk edző

Ughy Márk

Edző
Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar
UEFA B licence
Strandlabdarúgó nemzetközi edző (Brazília)
Balogh Zsolt edző

Balogh Zsolt

Edző
UEFA B licence
Ács Gábor kapusedző

Ács Gábor

Kapusedző
 


Strandlabdarúgó és Futsal utánpótlás csapat

VUA_szakoszt-szoro_2018-19_A5-14
Megosztás