Úszó szakosztály

Az úszás kiváló sportos alapokat szolgáltat, mivel egy komplex mozgásforma.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia egyik zászlóshajója a Horváth Zoltán vezette úszószakosztályunk, amely július óta a Magyar Úszó Szövetség tagja. Stratégiánk a hosszú távú építkezés, amely a kerületi úszósport felépítését és megerősítését szolgálja. Célunk minden úszásnem alapjainak megtanítása, a biztonságos és komfortos oktatás megvalósítása, a víz illetve az úszás szeretetének széleskörű átadása – a sportág teljes körű népszerűsítése mellett.

Az úszás kiváló sportos alapokat szolgáltat, mivel egy komplex mozgásforma. Kortól és nemtől függetlenül, mindenkinek javasolható, mivel fejleszti az agy mindkét féltekét, a differenciálást, térérzékelést. Fejlődő korban ez az egyik legjobb módszer a tüdőkapacitás növelésére, és a vízbiztonság megszerzése sem elhanyagolható szempont.

Szakosztályunknál prioritás a sportolók tudás szintű szelektálása, kiválasztása és egyéni fejlesztése, a saját nevelésű utánpótlás fiatalok versenyeztetése. A három kerületi uszoda infrastruktúrája és a minőségi szakmai háttér a garancia, hogy az akadémiába bekerült fiatalok jó alapot kaphatnak. Nálunk partról és a vízből is történik az oktatás.


Szakosztály tagjai

Barak Richárd

Szakosztályvezető, edző
Vízilabdaedző


Úszó utánpótlás csapat

Megosztás